Brevdueforeningen Dan 068 Frederikshavn

Til forsiden
Bestyrelsen med kontaktoplysninger
Oversigt over foreningens medlemmer
Foreningens historie kort fortalt
Billeder fra vores fotoalbum
Europavejret nu og tre dage frem
Links til stort og småt om duer og duefolk
Her kan du beregne duens flyvehastighed
Vores medlemsforum, hvor alle er velkomne
Fotoalbummet

Chr. Nielsen

Blandt brevduesportens pionerer i Frederikshavn kommer man ikke udenom Chr. Nielsen.

Allerede i 1908 er han med til at stifte den første brevdueforening i Frederikshavn, og i 1928 findes han blandt stifterne af Dan 068 Frederikshavn. Han bliver samtidigt foreningens første kasserer.

Som et kuriosum kan nævnes, at Chr. Nielsen også var med til at stifte Dan 026 Fladstrand.
Chr. Nielsen

Tyskerbarakken

I 1948 får Dan 068 Frederikshavn sit første klubhus. For en beskeden sum købte man "Tyskerbarakken", som blev placeret på Parallelvej. Billedet er fra sidst i 1970'erne umiddelbart inden, banegården blev flyttet til Skippergade.
Tyskerbarakken på Parallelvej

Huset på Skelvej

1968 blev "Tyskerbarakken" skiftet ud med klubhuset på Skelvej. For at have styr på økonomien blev der i 1970 solgt lodsedler til fordel for husets drift.
Lodseddel fra 1970

Hygge på Skelvej

På Skelvej havde Dan 068 Frederikshavn et hyggeligt samlingspunkt for foreningens aktiviteter. Og der var også plads til foreningssamlinger med påhæng.
Aftenhygge på Skelvej

Mere hygge på Skelvej

Endnu et billede fra en god aften i klubhuset. Stående i baggrunden ses Carl Aage Madsen Lund, som var en af foreningens kendte profiler.
Mere aftenhygge på Skelvej

Stena Jutlandica navngives

I 1983 blev Stena Jutlandica indsat på ruten mellem Frederikshavn og Göteborg. I den anledning stillede foreningen op med duer, som blev sluppet fra fordækket.
Duerne slippes på Stena Jutlandica

Løsladerne

Her ses de fire løsladere ved Stena Jutlandicas dåb. Fra venstre mod højre er det Allan Wolff, Georg Petersen, Carl Aage Madsen Lund og Tage Andersen.
Fire løsladere fra Dan 068 Frederikshavn

Huset på Højrupsvej

I 1984 flyttede Dan 068 Frederikshavn fra Skelvej til Højrupsvej. Medlemstallet var blevet for stort til det lille hus på Skelvej, og man havde brug for mere plads.
Huset på Højrupsvej

Totalisatorboden ved Kallsvej

Erling Westergaard og Johannes Madsen ved indvielsen af totalisatorboden ved Kallsvej i august 1986.
Totalisatorboden ved Kallsvej

60-års jubilæum 1988

i 1988 kunne Dan 068 Frederikshavn fejre sit 60-års jubilæum. Det blev en rigtig god dag med reception om dagen og stor fest om aftenen.
Medlemmerne samles om buffet'en

Æresmedlemmer 1988

Ved jubilæet i 1988 blev fire af foreningens markante medlemmer udnævnt til æresmedlemmer. Fra venstre mod højre ses Tage Andersen, Emil Pilgaard, Helmer Bertelsen og Carl Aage Madsen Lund
Fire æresmedlemmer fra 1988

70-års jubilæum 1998

Dan 068 Frederikshavn kunne fejre sit 70-års jubilæum i 1998. Fra receptionen i klubhuset på Højrupsvej ses her Viggo Wormstrup, Carl Aage Madsen Lund og Georg Petersen.
Viggo Wormstrup, Carl Aage Madsen Lund og Georg Petersen

75-års fødselsdag 2003

I 2003 kunne foreningen holde sin 75-års fødselsdag. Ved receptionen fik vi besøg af borgmesteren, Erik Sørensen, som her ses i samtale med Johannes Madsen.
Borgmester Erik Sørensen og Johannes Madsen

80-års jubilæum 2008

Den 22. november, 2008, kunne foreningen markere hele to store begivenheder.

Brevduesporten kunne fejre 100-års jubilæum i Frederikshavn, og Dan 068 Frederikshavn kunne fejre sin 80-års fødselsdag.

Det blev en rigtig god dag med mange gæster fra nær og fjern.
Åbent hus-arrangementet ved foreningens 80-års jubilæum

 

Borgmester, Erik Sørensen, kom i sin tale til foreningen bl.a. omkring brevduesportens betydning i Frederikshavn, og kunne ridse de historiske begivenheder op.

Erik Sørensen udtrykte også håb for foreningens fremtid, og spåede, at man ville opleve stigende medlemstal i den nære fremtid.
Borgmester Erik Sørensen

 

Erik Rasmussen fra DdB's hovedbestyrelse kunne ved jubilæet tildele Bent Andersen og Johannes Madsen 'Sølvnålen' for deres lange virke i brevduesportens tjeneste.
Tildeling af sølvnålen

 

Bent Andersen med 'Sølvnålen'.
Bent Andersen

 

Johannes Madsen med 'Sølvnålen'.
Johannes Madsen

 

Erik Rasmussen fra DdB's hovedbestyrelse sammen med Dan 068 Frederikshavns bestyrelse.

Fra ventre mod højre ses Claus Wormstrup, Allan Wolff, Erik Rasmussen med frue og Flemming Larsen.
I midten ses Erik Rasmussen fra DdB med frue og bestyrelsen

 

Dan 068 Frederikshavns medlemmer blev ved lejligheden foreviget under det store træ på gårdspladsen ved Knivholt Hovedgård.
Dan 068's medlemmer

 

Vores Åbent hus-arrangement blev afsluttet med en spændende auktion, hvor 20 topduer fra Lars Boje Henriksen's belgiske slag kom under hammeren.
Auktionen med de belgiske duer
Præmiefest i Brædstrup 2009

Bente og Claus Wormstrup ved præmiefesten i Brædstrup 2009, hvor Claus blev hyldet som Danmarksmester 2008 i kategorien Sport. Foreningen ønsker Claus tillykke.
Bente og Claus Wormstrup
Høstdage på Knivholt 2009

I august måned blev der afholdt Høstdage på Knivholt med udstilling af hobbydyr og gamle dyreracer. Der var kunst og patchwork, arbejdende værksteder samt veteranbiler og gamle motorcykler - og selvfølgelig deltog Dan 068 Frederikshavn med slip af brevduer.
Høstdage på Knivholt
Forårsklargøring af kurvene

Hvert år i april mødes foreningen medlemmer, og gør kurvene klar til sæsonen. Det er altid en god dag med fælles mad og drikke, og humøret er højt. Her er det foreningens kasserer, Allan Wolff, som tager kurvene i besigtning.
Claus Wormstrup med Sølvnålen

Ved Generalforsamlingen 2014 i Dan 068 Frederikshavn kunne Allan Wolff overrække Claus Wormstrup Sølvnålen som tak for det store arbejde, Claus har udført for foreningen.
Høstdage på Knivholt

Brevdueforeningen Dan 068 Frederikshavn - Knivholt Hovedgård - Hjørringvej 180 - 9900 Frederikshavn